Αυλόγυρος Ναού Ευαγγελισμού στο Trinidad και Tobago

 

Ο Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά ιστορικά μνημεία της πρωτεύουσας Port of Spain των νήσων Trinidad & Tobago στην Καραϊβική. Θεμελιωμένη το 1816, αυτή η ρωμαιοκαθολική βασιλική ολοκληρώθηκε το 1851. Μετά από 200 χρόνια ζωής και πρόχειρες εργασίες αναστύλωσης από ζημιές λόγω σεισμού το 1966, ο ναός αυτήν την περίοδο ανακαινίζεται, ικανοποιώντας την επιθυμία της κοινής γνώμης για διατήρηση της ιστορικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της περιοχής. Το πρόγραμμα ανακαίνισης είναι πενταετές και περιλαμβάνει συνολικά εννέα φάσεις.

Στις αρχές του 1800 ο Βρετανός κυβερνήτης, αν και αγγλικανός, ανέθεσε την ανέγερση Καθολικού Ναού στον αρχιτέκτονα Philip Reinagle, κατά μήκος της ακτής. Ο Ναός είναι γοτθικού ρυθμού. Μεταξύ των εντυπωσιακών χαρακτηριστικών του είναι η πενταγωνική Αγία Τράπεζα από μάρμαρο Φλωρεντίας, οι χαλύβδινες εσωτερικές κατασκευές από την Αγγλία, το όργανο Walker & Sons, και τα βιτρό παράθυρα από την Ιρλανδία όπου απεικονίζονται οι διαφορετικές εθνικότητες που συνθέτουν τον πληθυσμό των νήσων Trinidad & Tobago. Παρόλο που έγιναν πολλές προσχώσεις από τότε, το κτίσμα βρίσκεται πολύ κοντά στα ωκεάνια κύματα του Ατλαντικού, στον Ισημερινό.

Δεδομένων των πολύ έντονων καιρικών συνθηκών της περιοχής, με υψηλά επίπεδα ηλιοφάνειας, αλατότητας και ισχυρούς ανέμους, τα υλικά που επιλέγονται για τις εργασίες ανακαίνισης είναι τα πλέον ανθεκτικά της αγοράς. Σε αυτά τα πλαίσια, για τον νέο χειροποίητο αυλόγυρο αλουμινίου του Ναού που κατασκευάστηκε αποκλειστικά στην Ελλάδα, από την εταιρεία ΠΙΚΡΑΚΗΣ ΑΕ, επιλέχθηκε η υπερανθεκτική sable πούδρα βαφής RAL 9005 Structura YN305F Interpon D2525.

Interpon D2525

Υπερανθεκτικές Αρχιτεκτονικές Πολυεστερικές Πούδρες Class 2