22 χρόνια από την εφαρμογή τους, οι πούδρες βαφής Interpon D2000 της AkzoNobel επιδεικνύουν αντοχές που σταθερά υπερβαίνουν τις προβλεπόμενες, ακόμα και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες. Οι μετρήσεις που έγιναν το καλοκαίρι του 2012 στο κτίριο Mission Hospital στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ τεκμηρίωσαν ότι η διατήρηση της απόχρωσης και της γιαλάδας των χρωμάτων αυτών σε βάθος χρόνου ξεπερνά τα standards των πλέον αυστηρών παγκόσμιων προτύπων.

Οι πούδρες βαφής Interpon D2000, που αναπτύχθηκαν στα εργαστήρια της AkzoNobel στα τέλη της δεκαετίας του 1980 ήταν οι πρώτες υπερανθεκτικές πούδρες στον κόσμο. Το 1991 τα συστήματα αλουμινίου στα παράθυρα και τα πετάσματα του Patient Tower του Mission Hospital στην Καλιφόρνια βάφτηκαν με υπερανθεκτικές πούδρες Interpon D2000. Οι πρόσφατες μετρήσεις που έγιναν στα μεταλλικά αυτά στοιχεία του κτιρίου έδειξαν αξιοσημείωτα αποτελέσματα: Η αντοχή της βαφής ξεπέρασε τα σκληρά πρότυπα της 5ετούς δοκιμής Florida AAMA2604-10 (American Architectural Manufacturers Association).

Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες έκθεσης σε πολύ ζεστό, υγρό και ηλιόλουστο περιβάλλον, η συνολική μεταβολή της απόχρωσης του χρώματος είναι μόνο 3,18 – πολύ χαμηλότερη της τιμή 5,0 που αποτελεί όριο των προδιαγραφών AAMA2604-10. Επίσης, η γιαλάδα του χρώματος έχει διατηρηθεί κατά 60%  – πολύ περισσότερο από το όριο 30% των προδιαγραφών. Η τεχνολογία Interpon D2000 έχει αντέξει την δοκιμασία του χρόνου και ακόμα προσφέρει προστασία και άψογη διακόσμηση στο κτίριο. Πρόκειται για το αδιαμφισβήτητο διαπιστευτήριο ποιότητας των αρχιτεκτονικών χρωμάτων Interpon D της AkzoNobel.

H Σειρά Interpon D2000 εξελίχθηκε περαιτέρω, και έχει εξαπλωθεί ιδιαίτερα τα τελευταία 20 χρόνια σε κτίρια σε όλον τον κόσμο. Τα χρώματα της Interpon D2000 παρέχουν εξαιρετική προστασία και μοναδική αισθητική σε πολλά από τα μνημειώδη κτίρια του καιρού μας. Αντέχουν κάθε πρόκληση. Οι αρχιτέκτονες εμπνέονται συνεχώς από τις Χρωματικές Συλλογές της Σειράς Interpon D2525 FuturaStructuraAnodic & Brilliance οι οποίες έχουν βασιστεί στην τεχνολογία Interpon D2000.

Η AkzoNobel συνεχίζει να καινοτομεί: Το 2011 η εταιρεία ανακοίνωσε επενδύσεις 1.5m€ για την έρευνα και ανάπτυξη νέων πολυμερών για τα χρώματα του μέλλοντος.