11-01-2016

Τα χρώματα εξαιρετικής ανθεκτικότητας Interpon D3020 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Οι επισκέπτες του νέου πολιτιστικού κέντρου της Αθήνας που πρόκειται να στεγάσει την Ελληνική Εθνική Όπερα θα διαπιστώσουν ότι τα χρώματα εξαιρετικής ανθεκτικότητας Interpon D της AkzoNobel έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το πολιτιστικό κέντρο, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Renzo Piano σε συνεργασία με το ελληνικό γραφείο BETAPLAN Α.Ε. πρόκειται να ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους. Το πολιτιστικό κέντρο θα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δημόσια κτίρια της χώρας, αφού, εκτός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα στεγάσει την Νέα Εθνική Βιβλιοθήκη σε 170 στρέμματα πάρκου.

«Είναι μεγάλη μας τιμή να συμμετέχουμε με προϊόντα μας σε ένα τόσο σημαντικό έργο, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, ειδικά όταν αυτό αντικατοπτρίζει επάξια τις αξίες που πρεσβεύει η εταιρία μας» δηλώνει ο  Conrad Keijzer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της AkzoNobel, υπεύθυνος για τα Performance Coatings. Και συμπληρώνει, «Το κέντρο πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την αειφορία. Αυτές οι αξίες ταυτίζονται με τους στόχους της δικής μας πρωτοβουλίας  για πιο ανθρώπινες πόλεις (Human Cities initiative), που αποσκοπεί στην βελτίωση, την δραστηριοποίηση και την αναγέννηση των αστικών περιοχών, σε όλον τον κόσμο».

Το Κέντρο, και πιο συγκεκριμένα οι μεταλλικές κατασκευές του έργου, θα προστατεύονται από τις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες περιβάλλοντος (παραθαλάσσιο περιβάλλον C5M) βαμμένες με ειδικά προϊόντα του ομίλου της AkzoNobel. Οι πούδρες εξαιρετικής ανθεκτικότητας Interpon D3020 καθώς και οι υπερανθεκτικές πούδρες Interpon D2525 έχουν προδιαγραφεί από τους αρχιτέκτονες για την προστασία της πρόσοψης (façade) αλλά και των προφίλ αλουμινίου και χάλυβα. Τα προστατευτικά, πυράντοχα επιχρίσματα της International Paint και οι βαφές της Vivechrom έχουν προδιαγραφεί επίσης για τα δομικά χαλύβδινα στοιχεία και τις εξωτερικές και εσωτερικές τοιχοποιίες του κέντρου, αντίστοιχα.

Η άριστη συνεργασία του τμήματος μηχανικών προδιαγραφών μεγάλων έργων που διαθέτει η AkzoNobel με τους επικεφαλείς αρχιτέκτονες, τόσο της Betaplan S.A, όσο και του Renzo Piano, βοήθησε ιδιαίτερα στην επιλογή των κατάλληλων υλικών υψηλών επιδόσεων για ένα τόσο απαιτητικό έργο όπως το SNFCC, το οποίο έχει την ιδιαιτερότητα να βρίσκεται πολύ κοντά στην θάλασσα, σε έντονα διαβρωτικό περιβάλλον.

Με τεράστια γκάμα αποχρώσεων και προστατευτικών επιχρισμάτων, όποιο και αν είναι το μέγεθος, η πολυπλοκότητα ή η γεωγραφική θέση του έργου σας μπορούμε να προσφέρουμε τις καλύτερες τεχνικές συμβουλές και λύσεις για την βαφή των μεταλλικών υποστρωμάτων. Τα χρώματα μας συνοδεύονται από εγγυήσεις χρώματος ανά έργο που φτάνουν έως και τα 25 χρόνια.