11-01-2016

Οι πούδρες Interpon στην Βασιλική La Sagrada Familia στη Βαρκελώνη

O διάσημος ρωμαιοκαθολικός ναός Βασιλική και Εξαγνιστική Εκκλησία της Αγίας Οικογένειας “La Sagrada Família” στην Βαρκελώνη αν και ημιτελής, αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η οικοδόμηση προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2026.

“Στην AkzoNobel, με εταιρική ιστορία 400 ετών, υποστηρίζουμε ένθερμα την ανάγκη για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των πόλεών μας”, αναφέρει ο John Wolff, Γενικός Διευθυντής της AkzoNobel Powder Coatings. “Είναι τιμή μας να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και προστασία ενός τόσο σημαντικού μνημείου”. Σχεδιασμένη από τον καταλανό αρχιτέκτονα Antoni Gaudi, η εκκλησία δέχεται περίπου τρία εκατομμύρια επισκεπτών το χρόνο.

Οι πούδρες Interpon θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία και τη διακόσμηση πολλών μεταλλικών τμημάτων του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων των περιβλημάτων και των μπαλκονιών των ψηλών κωνικών πύργων.

Οι βαφές Interpon έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε πολλά διάσημα κτίρια σε όλον τον κόσμο, όπως στο Tower Bridge και στο  Shard στο Λονδίνο, στο Burj Al Arab στα ΗΑΕ, στους πύργους Petronas Twin Towers στη Μαλαισία, στον πύργο Shanghai Tower στην Κίνα, κ.α.