Πλεονεκτήματα των Πουδρών Βαφής

Η πούδρα είναι έτοιμη προς χρήση

Δεν απαιτείται ανάμιξη με κάποιο μέσο όπως διαλύτη ή καταλύτη.

Η πούδρα μειώνει τον κίνδυνο πυρκαϊάς

Δεν περιέχονται διαλύτες στις πούδρες βαφής. Αυτό μειώνει δραστικά τον κίνδυνο πυρκαϊάς και φυσικά εξοικονομεί δαπάνες σε συστήματα ασφαλείας και ασφαλιστήρια συμβόλαια, καθώς δεν υπόκεινται σε κανονισμούς εύφλεκτων υλικών.  

Η πούδρες δεν δημιουργούν πτητικά απόβλητα 

Με τη χρήση πούδρας απαλλασόμαστε από διαλύτες, οι οποίοι αποτελούν το 70% των συμβατικών υγρών βαφών. Οι διαλύτες μετατρέπονται σε πτητικά συστατικά κατά την εφαρμογή των υγρών χρωμάτων και δεν είναι ανακτίσημοι. Η νομοθεσία δεν επιτρέπει την αποβολή των οργανικών αυτών πτητικών στην ατμόσφαιρα, επιβάλλοντας επενδύσεις σε ειδικές διατάξεις για την διαχείρησή τους.

Οι πούδρες δεν δημιουργούν υγρά απόβλητα

Κατά την εφαρμογή υγρών χρωμάτων οι καμπίνες εκπλένονται με νερό, το οποίο σχηματίζει γαλακτώματα με τα χρώματα. Αυτά, για να μην αποβληθούν στο περιβάλλον, πρέπει να υφίστανται επεξεργασία, όπως καθίζηση σε ειδικές δεξαμενές. Οι πούδρες δεν προκαλούν τέτοια προβλήματα και κόστη. 

Η πούδρα συμβάλλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Η περίσσεια της πούδρας στην καμπίνα ανακυκλώνεται και επαναχρησιμοποιείται. Δεν αποβάλλεται στην ατμόσφαιρα.

Η πούδρα συμβάλλει στη μείωση επικίνδυνων συνθηκών στο βαφείο

Καθώς οι πούδρες δεν περιέχουν διαλύτες, έχουμε σημαντική μείωση πιθανών ερεθισμών στο αναπνευστικό σύστημα των εργαζομένων. Με χρήση υγρών βαφών, κάθε επαφή υγρού με το δέρμα απαιτεί έκπλυση με διαλύτη και στη συνέχεια με σαπούνι σε ζεστό νερό. Μερικές φορές, ειδικά σκληρά καθαριστικά χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν. Οι πούδρες δεν προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα. Για τον καθαρισμό του δέρματος από πούδρα απαιτείται έκπλυση μόνο με χλιαρό νερό.

Οι πούδρες AkzoNobel δεν περιέχουν τοξικά συστατικά

Η AkzoNobel ήταν η πρώτη εταιρείαπου κατήργησε από όλα της τα προϊόντα τον τοξικό σκληρυντή TGIC. Επίσης, έχουμε καταργήσει τον μόλυβδο και άλλα τοξικά βαρέα μέταλλα.

Με την πούδρα ο χρόνος βαφής μειώνεται

Κατά την εφαρμογή της πούδρας ο χρόνος & χώρος που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η βαφή είναι γενικά μικρότερος σε σχέση με αυτόν για την βαφή με υγρά χρώματα που απαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες στεγνώματος.

Η πούδρα προσφέρει εξαιρετικές ιδιότητες βαφής

Με τη χρήση υγρών βαφών με διαλύτες, η βάση πρέπει να ρυθμιστεί σχολαστικά με τον τύπο του πολυμερούς και τις συνθήκες εφαρμογής. Πιθανά σφάλματα σε αυτή τη διαδικασία οδηγούν σε πολλές ατέλειες της επιφάνειας βαφής. Με τις πούδρες δεν είναι απαραίτητη τέτοια διαδικασία και εξαιρετικές ιδιότητες της βαφής επιτυγχάνονται με απλό τρόπο. .

Με την πούδρα τα ελαττωματικά μέρη επιδιορθώνονται εύκολα

Κατεστραμένες ή άβαφες περιοχές της επιφάνειας των αντικειμένων επιδιορθώνονται αμέσως πριν τον πολυμερισμό με απλό φύσημα της πούδρας και εκνέου εφαρμογή. 

Με την πούδρα οι απαιτήσεις σε αέρα κατεργασίας είναι μειωμένες

Η ποσότητα του απαιτούμενου αέρα στην καμπίνα βαφής πουδρών είναι πολύ μικρότερη από αυτήν που θα χρειαστεί σε καμπίνες υγρών χρωμάτων. Έχουμε μεγάλη εξοικονόμηση σε δαπάνες λειτουργίας συμπιεστών και συστημάτων εξαερισμού.

95% αξιοποίηση πούδρας

Με την πούδρα οι απώλειες υλικού μπορούν να διατηρηθούν σε επίπεδα μικρότερα του 5%. Η περίσσεια της πούδρας ανακτάται και μπορεί να αναμιχθεί σε ποσοστό 30% με φρέσκια για να επαναχρησιμοποιηθεί.

Η πούδρα εξασφαλίζει ελεγχόμενο πάχος βαφής

Με τη χρήση πούδρας λαμβάνουμε ομοιόμορφο και ελεγχόμενο πάχος βαφής, στα επιθυμητά επίπεδα για κάθε εφαρμογή. Και αυτό με εφαρμογή ενός στρώματος βαφής, σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα υγρών βαφών. Επίσης, στην AkzoNobel διαθέτουμε πούδρες για πολύ χαμηλά πάχη βαφής που εφαρμόζονται με επιτυχία σε κλάδους όπως αυτός των οικιακών συσκευών και οδηγούν σε αξιόλογη εξοικονόμηση υλικού.

Οι πούδρες δίνουν μεγάλη ποικιλία ειδικών εφέ

Μια τεράστια γκάμα αποχρώσεων, γιαλάδας, υφής και εφέ διατίθεται από την AkzoNobel Πούδρες Βαφής. Παράλληλα, οι πούδρες μας έχουν ειδικά χαρακτηριστικά για συγκεκριμένες απαιτήσεις, όπως οι αντιδιαβρωτικές, οι αντιμικροβιακές, κλπ.

Η εκπαίδευση των βαφέων πούδρας είναι απλή

 

Η εφαρμογή πούδρας είναι μια “καθαρή” διαδικασία

Είναι πολύ καθαρότερο να εφαρμόσει κανείς πούδρας από ότι υγρή βαφή. Η καμπίνα πούδρας, καθώς και ο περιβάλλον χώρος, μπορούν να καθαριστεί γρήγορα και εύκολα με απλές και οικονομικές διατάξεις.

Η γραμμή εφαρμογής πούδρας έχει χαμηλότερο λειτουργικό κόστος

Μια μονάδα εφαρμογής πούδρας, χειροκίνητη ή αυτόματη, είναι πολύ εύκολη στη λειτουργία και λιγότερο δαπανηρή σε σύγκριση με μονάδα διστρωματικής εφαρμογή υγρού χρώματος.  

Η πούδρα είναι ευέλικτη - μη μεταλλικές επιφάνειες μπορούν να βαφτούν

Εκτός από τις μεταλλικές επιφάνειες, το γιαλί και το MDF, καθώς και ορισμένοι τύποι πλαστικών μπορούν να βαφτούν. Τα υλικά που επιδέχονται ηλεκτροστατική εφαρμογή πούδρας συνεχώς αυξάνονται, λόγω όλων παραπάνω πλεονεκτημάτων.